Vraag & Antwoord

Waarom is een maatpak belangrijk?

Een maatpak voor een man is ontzettend belangrijk. Een net pak kan jouw carrière maken of breken. Vanaf het moment dat jij binnenkomt bij die sollicitatie of het moment dat jij je eerste belangrijke presentatie moet geven kan jouw pak de doorslag geven. Als jouw pak te groot of te klein is of gewoonweg slordig of lelijk kan dit grote gevolgen hebben. Een goed pak laat zien dat jij de sollicitatie serieus neemt, goed voor jezelf zorgt, op de details let en moeite hebt gedaan om er goed uit te zien voor dat moment. Daarbovenop komt nog dat jij je in een mooi, goedzittend pak ook nog eens veel zelfverzekerder kan voelen!

Wat is het duurste gedeelte van een maatpak?

Dat hangt er vanaf. In principe kun je er op rekenen dat de stof het duurste onderdeel van het pak is. Maar, als je een bespoke pak laat maken en echt voor de details gaat kunnen de knopen of de voering opeens vies tegenvallen! Laat je daarom goed adviseren en spreek van tevoren een prijs met je zelf af die je maximaal kunt betalen.

Wat is het verschil tussen MTM en Bespoke?

MTM and Bespoke

MTM and Bespoke

MTM betekent Made To Measure: je kunt hier meestal zelf de stof van het pak en de voering uitkiezen. Ook moet je jouw maten doorgeven en wordt het pak op maat gemaakt. Maar, je hebt meestal maar beperkte keuzen in kleuren en materialen. Als je echt een bespoke pak wilt, waar je dan ook alles tot in het kleinste detail uit kan kiezen, moet je vaak naar een professionele kleermaker. De pasvorm wordt hier speciaal voor jouw gemaakt en je moet ook vaak terugkomen voor het passen. Een bespoke pak is dan ook vele malen duurder dan een MTM pak.

Waar kan ik mijn maatpak het beste laten maken?

Je hebt enkele keuzes voor MTM en Bespoke pakken. MTM pakken kunnen tegenwoordig steeds vaker online besteld worden. Je geeft je maten door, kiest de kleuren en de knopen en klikt op bestellen. Het pak wordt dan zo bij je bezorgd! Ook kun je natuurlijk bij een goede kleermaker terecht. Sommige kleermakers zijn beter dan anderen, dus kijk goed rond online of loop gewoon eens langs om vragen te stellen over jouw pak! Kijk ook eens op mijn tips pagina voor wat tips over hoe je jouw pak in het buitenland kunt laten maken.